04 May

Sexmånaderskontrollen gick utmärkt


Vilken härlig måndag, vi träffade Dr Alice på BVC och genomförde sexmånaderskontroll. Filippa kliver in med mamma till Dr Alice med ett nyfiket leende. Filippa tycker mycket om Alice och pratar högt och mycket, skrattar, vill visa upp alla konster hon lärt sig. Alice får undersöka Filippa utan en enda tår. Grepptest utmärkt. Njurar perfekt, ben och rörlighet perfekt, hjärtat tickar perfekt, lungor perfekt, kommunikation med beröm godkänd! Tal (ljud och glädjetjut) och nyfikenhet i kombination enastående. Filippa ligger före i rörlighet och stabilitet för sin ålder. Lippa vill så gärna krypa men har inte fått riktig kläm på det ännu.
Så dags att väga sig – nuvarande matchvikt är 6 kg, längd 64,5 cm. Lippa ligger fortfarande långt under genomsnittskurvan, men Alice tycker inte det är någon fara då Filippa följer sin egen kurva och äter bra med mat. Förmodligen gör Lippa av med mycket energi eftersom hon är så rörlig att hon inte lägger på sig så mycket. En näpen liten dam med ett strålande glatt humör tycker Alice. Liten men naggande god tycker mamma och pappa!
Lippa 6 månader med nästan magrutor, pappa inte långt efter, mamma har krockkuddar på magen så Lippa och pappa ska ligga mjukt, vad gör man inte för familjen :)


Skrivet för nästan 12 år sen | Comments 1 kommentar | permalänk

Kommentarer


postades för mer än 10 år sen
Filippa:
Filippa.. Mm vilket fint namn :D
Skriv en kommentar

valfritt

valfritt

03 May

Dop 2 maj 2009


Dop av Filippa Sofia Nendrén på Strandrestaurangen lördagen den 2 maj 2009.

Så slog Filippa upp sina blå ögon på dopdagen lördagen den 2 maj med ett solskenshumör som vanligt. Skönt tänkte mamma och pappa. Vi “smög” upp för att inte väcka våra kära gäster, men det var svårt för Filippa var ivrig att träffa dem då hon utbröt i glädjetjut till frukostgröten.
Idag är det dags för dop – Filippa Sofia Nendrén. Filippa för att hon “kom ut” som en Filippa, Sofia efter mammas mormor. Nendrén efter morfar som själv har kommit på namnet och antagit som familjenamn. Kusin Elina har redan döpt Filippa till Lippa, så namnet Lippa får bli hennes smeknamn.

Väl i Mariefred möts vi upp av morbror Patrick och morbror “godfather” Johan på Strand, vi sätter igång med dukning och förberedelser, mormor och morfar kommer och hjälper till. Mormor ordnar med dopbordet och det blev underbart fint med duk, dopskål av kristall, kanna av kristall med dopvatten, linneservett, dopljus med ljusstake av kristall, dopbukett i kristallvas, foto på Filippa och en liten ängel. Tack till mormor, det är bara du som kan ordna så fint!
Vädret är underbart, strålande sol, klarblå himmel inte ett moln så långt ögat kan nå, lyckliga dagar! Vacker utsikt utöver Mälarens spegelblanka vatten.

Så fick Filippa äta lite och sätta på sig dopklänningen. Den har gått i arv i pappas släkt och är 90 år gammal. Klänningen är i mycket fint skick och mamma har ordnat ett rosa band till. Tack till farmor och Britt-Inger för lånet.

Klart för dop: Prästen Ellinor sprudlar av glädje och energi. Anna Antonia står för sång och musik.
Vi sjunger en av Filippas favoriter “Teddybjörnen Fredriksson”, sedan får mamma hälla upp dopvatten när pappa sagt vad lilla flickebarnet skall heta. Barnen får vara med när dopvattnet hälls upp och sjunga Filippas favoritlåt “Bä bä vita lamm”. Filippa dyker ner i vattnet och Ellinor skvätter rikligt med vatten över Filippas lilla huvud. Nu leder Lippa  familjens dyktävling, morbror Patrick får det svårt att slå detta :). Karin håller tackbön för Filippa. Tack Karin.
Dopakten avslutas med sång av Anna Antonia “Det vackraste” för Filippa från mamma och pappa.

Nu är vi hungriga. Marcus har dukat fram en underbar buffé med pastasallad, grönsaker, frukter, viner, kalkon, skinka, sparris och mycket annat smaskigt. Tack Marcus! Och icke att förglömma, tack Johan för din guacamole, ingen buffé utan guacamole. Sedan serverades doptårta, kakor, kaffe. Pappa beställde en Mimmitårta till sin lilla tjej.

Ett bord fullt med presenter. Gästerna är mycket generösa. Stort tack till alla som kom till dopet samt till Strands personal. Filippa vill ge samtliga en STOOOR kram – Mormor, morfar, morbror Johan, morbror Patrick, moster Jenny, kusin Elina, moster Minna, Per, Gunder, Linnea, Marie, Mattias, Hilkka, Karin, Martin, David, Peter, Pamela, Angelina, Benjamin, Linda, Anders, Sophia, Majsan, Peter, Victor, Catrin, Juha, farmor, farfar, William, Stickan, Ulrica, Britt-Inger och Håkan.
Puss på mina faddrar Karin och Johan!
Tack till Patrick, Johan, morfar och mormor för hjälpen, vi fick dopet precis som vi ville / Pernilla & Magnus


Skrivet för nästan 12 år sen | Comments 0 kommentarer | permalänk

Kommentarer


Skriv en kommentar

valfritt

valfritt